GERECYCLEDE GORDIJNSTOFFEN

VAN PETFLES TOT GORDIJNSTOF

Een PET fles is een plastic fles waarin bronwater of frisdrank wordt verkocht. Omdat PET flessen moeten voldoen aan hoge kwaliteits- en veiligheidseisen, is dit plastic heel geschikt om her te gebruiken en er stof van te maken voor bijvoorbeeld kleding of gordijnen. Lege PET flessen kun je inleveren bij een plastic verzamelbak, of in de supermarkt bij de automaat waar je lege statiegeldflessen kwijt kunt. Ingezamelde flessen gaan naar de verwerker waar ze worden gesorteerd, gemalen en gewassen.

Daarna verwerkt een fiberproducent de grote balen met plastic snippers: de gemalen flessen worden gesmolten en deze worden gesponnen tot een draad. Van deze draad worden uiteindelijk gordijnstoffen geweven!

DUURZAME GORDIJNEN

Gordijncollecties worden steeds meer uitgebreid met gerecyclede stoffen, met als doel mee te werken aan het verminderen van afval. Onze gordijnleveranciers "A House of Happiness" houdt van kwaliteit, maar ook van functionaliteit en daar passen deze duurzame stoffen heel goed bij, want naast gerecycled hebben de gordijnstoffen vaak ook andere voordelen. Voordelen waar je blij van wordt:

  •  Isolerende werking: in de zomer blijft de warmte beter buiten en in de
    winter geldt dit voor de kou (50% beter dan ‘normale’ gordijnstoffen).
  • Geluidsdempend.
  • Vlamwerend.
  • Verduisterend.
  • Toepasbaar in elk interieur.

 

STIJLVOL EN DUURZAAM ...
Zo mag je de gerecyclede stoffen, of eco-friendly stoffen gerust noemen.
Mooie gordijnen, milieuvriendelijk verwerkt! Gordijnstoffen die je interieur een extra boost geven en waarmee je voor de dag kunt komen!

De samenstelling van deze stoffen bestaat uit minimaal 50% gerecycled polyester die voldoen aan de GRS normering.

Een norm die de aanwezigheid en de hoeveelheid gerecyled materiaal in weefsels verifieert en de stroom van de grondstoffen tot het eindproduct volgt.

Alle Re-life gordijnstoffen zijn een re-cycling product.

Alle Vivalife gordijnstoffen zijn een up-cycling product en hebben een opvallende kleine ecologische footprint. Dat houdt in dat de stof van begin tot eind product 100% lokaal is geproduceerd. De stoffen zijn gemaakt van harmolan garen.

Wat is up-cycling?
Vanuit afval uit de industrie wordt er een nieuw bruikbaar garen/product gemaakt.

ICONEN

Op de gordijnstalen kun je de volgende iconen tegen komen, maar wat betekenen deze precies?

RE-CYCLING

Een bestaand (consument) product wordt nog een keer verwerkt tot een nieuw product. Zo wordt er een nieuwe levenscyclus gecreëerd

GROEN GEPRODUCEERD

Wij streven er naar dat onze collectie interieurstoffen milieu ontlastend geproduceerd is en voldoen aan de normen van ISO 14001 en REACH. • ISO 14001: betekent verantwoord voor het milieu en SOCIAL COMPLIENT. • REACH is volgens de Europese wetgeving een lijst met verboden stoffen, deze stoffen mogen in geen enkele fase van het productieproces voorkomen.

UP-CYCLING

Vanuit afval uit de industrie wordt er een nieuw bruikbaar garen/ product gemaakt met de waarborg van een 100% lokale footprint.

GEEN WATER

Onze duurzame gordijncollectie bespaart water. We besparen ongeveer 5000 liter water per 1000 meter geproduceerde garens. Om je een idee te geven: dat staat gelijk aan de hoeveelheid water die je krijgt als je de kraan 14 uur achter elkaar laat draaien.

 

 

Een norm die de aanwezigheid en de hoeveelheid gerecyled materiaal in weefsels verifieert en de stroom van de grondstoffen tot het eindproduct volgt.

 

 

REACH is volgens de Europese wetgeving een lijst met verboden stoffen, deze stoffen mogen in geen enkele fase van het productieproces voorkomen.

 

Onze interieurstoffen zijn Öko-Tex® 100 gecertificeerd. Öko-Tex 100 is een internationaal label voor tapijten en ander textiel, opgericht in 1992. Het label garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat. Het label kijkt zowel naar natuurlijke als naar synthetische vezels. Het label wordt beheerd door International Öko-Tex Association, dat eveneens de controle uitvoert.