Breng de natuur in huis met bamboe gordijnen

 

Bamboe is één van de snelst groeiende planten en daarom erg duurzaam en geschikt om als grondstof
te gebruiken. We hebben onderzocht hoe we van bamboe een stof kunnen maken die geschikt is voor
een gordijn, én aan al onze (duurzame) voorwaarden voldoet.

Proces

Bamboe gedijd goed in China en dat is ook waar de expertise van deze grondstof ligt.

Maar hoe wordt er van de stevige bamboestengels een zachte gladde vezel gemaakt?

Eerst wordt de bamboe gebroken en geplet. Dan worden er natuurlijke enzymen toegevoegd die ervoor zorgen dat celwanden van de bamboe worden afgebroken: er ontstaat een dikke vloeistof. Vanuit deze vloeistof worden de vezels mechanisch uitgekamd en ontstaat het garen.

Milieu/duurzaamheid

We hebben rekening gehouden met alle duurzame aspecten en de risico’s in de verwerking van bamboe. Dit moet natuurlijk wel aansluiten bij onze principes.

De bamboe is Oeko-Tex 100 gecertificeerd.

Bamboe is van nature bestand tegen ziektes en isecten, het is dus niet nodig om pesticides te gebruiken. Daarnaast verbruikt de plant maar weinig water om te kunnen groeien. Het is dus niet nogis om extra te bewateren.

Het maken van bamboetextiel is niet altijd het schoonste proces, omdat er vaak zware chemicaliën worden gebruikt en hier niet altijd op een milieuvriendelijke manier mee wordt omgegaan. Er is daarom veel aandacht besteed aan deze punten en gekozen voor een garenleverancier met GOTS (Global Organic Textile Standard) en FSC gecertificeerd. Dit betekend dat de bamboe uit duurzaam beheerde bossen komt. De bamboe is biologisch en aan de productie worden eisen op het gebied van milieu en arbeidsomstandigheden gesteld.

Er worden strikte eisen gesteldaan het gebruik van chemicaliuen n hoe om te gaan met afval en afvalwater.

 

Eigenschappen

Bamboe is van nature antibacterieel! Het ongeverfde doek bezit deze kwaliteiten dan ook nog steeds. Bamboe stoffen zijn zacht, soepel, antistatisch en kreuken weinig!

MEER OVER: