TraprenovatieEen trap is een belangrijk onderdeel van je huis en wordt verschillende keren per dag  gebruikt.
Door de trap goed te onderhouden en wanneer nodig te renoveren zorgt je ervoor dat je woning er aantrekkelijker op wordt. Het kan er ook aan bijdragen dat de waarde van de woning stijgt! Kortom, de trap is een belangrijk onderdeel van je huis!

Maar hoe doe je dat, je trap renoveren? Om te beginnen is het goed te bedenken wat je met je trap wilt bereiken? Heb je een open trap en verlies je hierdoor op de benedenverdieping veel warmte,
dan is het goed te overwegen de trap dicht te laten maken. Open trap dicht gemaakt en voorzien van trapkast.Wil je er dan misschien ook een kast onder om extra bergruimte te creëren? Het is allemaal mogelijk! Maar dan, hoe moet de trap eruit komen te zien?
We weten allemaal dat het schilderen van een trap een gebruikelijke manier van onderhouden is, maar zo zijn er nog vele andere mogelijkheden.

Er zijn zelf bedrijven speciaal voor de renovatie van trappen, maar met een beetje fantasie kun je zelf ook goed bedenken wat je met je trap zou kunnen doen.
Wij noemen een aantal mogelijkheden voor u op:
1. Schilderen met krasvaste vloerlak.boven na
2. Bekleden met tapijt; lekker zacht en voelt warm aan!
3. Bekleden met vinyl; lekker zacht en comfortabel voor de voeten!
4. Bekleden met PVC; comfortabel en gebruiksvriendelijk!
Naast de speciale pakketten die hiervoor zijn ontwikkeld bereik je met deze producten ook een ontzettend mooi resultaat!

Het is belangrijk dat de trap, voor je begint met schilderen of bekleden, vrij van oude lijmresten is. Deze kun je d.m.v. te krabben en schuren vaak vrij makkelijk verwijderen. Hierdoor kunnen eventueel wat gaten/putjes ontstaan, deze dienen wel gerepareerd te worden om zo geen oneffenheden in vinyl of PVC te krijgen!

Als de treden vlak zijn kan je gaan bekleden!
• Kies je voor schilderen, dan moet je deze nog wel een keer schuren en stofvrij maken voor je de eerste (grond)laag aan gaan zetten.
• Kies je voor tapijt, zorg dan dat je een trapgeschikt tapijt uit kiest! Dit kun je zien op de tapijtstaal, daarop staat dan een icoontje vloersymbool_trappen_intensiefmet een trap afgebeeld. Zorg hierbij dat de trapneuzen afgerond zijn d.m.v. het bevestigen van een halfronde lat op de trapneus, dit voor een langer leven van het tapijt!
• Kies je voor vinyl, weet dan dat je het vinyl niet over de neuzen van Trap NA renovatie.
de trap spant, maar hiervoor een hoekprofieltje gebruikt! Het vinyl zal op den duur op de neus los gaan laten doordat hier teveel spanning op de lijm komt te staan, het is daarom aan te raden met profielen hiervoor te werken.
• Kies je voor PVC dan kun  je eigenlijk alle soorten hiervoor gebruiken, zodra de stroken opmaat gesneden zijn kun je deze vrij eenvoudig op de trap plakken. Ook hierbij is het aan te raden om te werken met een hoekprofiel over de trapneuzen.

 

Trap met PVC treden en geschilderde stootborden!Het leuke is dat je met het bekleden en schilderen van de trap kunt spelen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de stootborden van de trap een andere kleur te geven? Bijvoorbeeld tapijt op de treden en de stootborden geschilderd! Het kan een erg mooi contrast geven.

Is de trap klaar, dan wil je natuurlijk dat het ook lang mooi blijft.
Het is daarom aan te raden je schoenen uit te doen wanneer je naar boven gaat. Steentjes in het profiel van je schoenen kunnen bijvoorbeeld voor beschadigingen zorgen, ook kunnen natten schoenen/vuile vlekken in tapijt veroorzaken. Hiernaast is het goed te beseffen dat je het juiste reinigingsmiddel gebruikt voor de bekleding van de trap. De leverancier van product kan je hierin adviseren en je het juiste reinigingsmiddel leveren!

Wij wensen uw trap een lang en comfortabel leven!

Voor advies, bespreken van mogelijkheden en het zien en bevoelen van de producten voor op jouw trap, staan wij graag voor je klaar. Neem hiervoor gerust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>