Goed slapen is voor iedereen belangrijk want;
In je slaap verwerk je de emoties en informatie van de dag. Het vult je energie aan, verlaagt stress en herstelt je spieren en cellen. Als je goed slaapt ben je overdag scherper en voel je minder stress. Je stofwisseling werkt beter en je hebt minder kans op chronische aandoeningen.

Gordijnen helpen je bij het bereiken van de benodigde nachtrust! Gordijnen verduisteren de slaapkamer doordat ze het licht buiten sluiten.
Zijn alle gordijnen dan verduisterend? Nee, dat niet, maar er zijn verschillende soorten verduisterende stoffen! Kun je binnen de verduisteringsstoffen niet het juiste gordijn vinden, dan is er ook nog de mogelijkheid om gordijnen te laten voeren!!Natuurlijk wil je in het voorjaar en de zomer genieten van de zon. Het liefst zoveel en zo lang mogelijk. Maar gordijnen die letterlijk voor een verschil tussen dag en nacht kunnen zorgen helpen je van de zon te genieten wanneer het jou uitkomt. ’s Ochtends wat langer uitslapen of overdag een middagslaapje doen? Check de verduisterende gordijnen in onze collectie en je slaapt binnenkort als een roosje.

Dim-out

Dim out of Semi-verduisterende gordijnen laten nog wat daglicht door maar zorgt voor een goede nachtrust. Dit type is onze bestseller, verkrijgbaar in verschillende dessins en kleuren. Het is een soepel stof, die goed plooibaar is.

Black-Out

Black-out gordijnen zijn totaal verduisterend, ideaal voor mensen die overdag slapen. Zorg voor gordijnen die lang en breed genoeg zijn voor maximale lichtblokkering. Deze stof is alleen vaak wat stug, waardoor niet heel soepel valt.

Gevoerd gordijn

Kun je nou geen geschikte stof binnen de black-out en dim-out gordijnen vinden, dan kun je een niet verduisterende stof laten voeren. Je laat een extra laag stof achter het gordijn naaien, waardoor de stof toch licht-dicht wordt!

Voor- en nadelen van stof en/of voering
Kies je voor een verduisterende gordijnstof, dan ben je met één laag klaar. Een voering voegt een extra laag toe, waardoor je meer stof nodig bent, maar biedt wel meer keuze in gordijnstoffen. Ook hangt een gevoerd gordijn vaak mooier door het extra gewicht.

Extra voordelen gevoerd gordijn

  • Gordijnen dempen het geluid. Door een voering wordt dit effect nog sterker. Dit kan goed van pas komen in ruimtes waar het galmt.
  •  Heb je mooie grote ramen aan de zonzijde van het huis? De gordijnen laten voeren zorgt er voor dat ze beschermd worden. Vooral met natuurlijke stoffen, zoals linnen en katoen is dit verstandig.
  • Gevoerde gordijnen isoleren goed. Ze zorgen ervoor dat in de winter de warmte comfortabel binnen blijft. In de zomer heeft het ook voordelen. Als het hartje zomer is doe je de gordijnen dicht en dan blijft het binnen juist heerlijk koel.
  • De extra voering zorgt ook voor bescherming. Hangen de gordijnen bij bijvoorbeeld een gestucte muur of strijken ze ergens langs, bescherm dan de gordijnen met een voering. Dit is altijd te adviseren bij gevoelige stoffen. Je hebt dan veel langer plezier van je gordijnen.
  • Door de voeringstof worden de gordijnen zwaarder en ogen ze voller. De plooi valt mooi en zo krijg je een rijkere uitstraling van de gordijnen.

Natuurlijk wil je in het voorjaar en de zomer genieten van de zon. Het liefst zoveel en zo lang mogelijk! Maar gordijnen die letterlijk voor een verschil tussen dag en nacht kunnen zorgen, helpen je van de zon te genieten wanneer het jou uitkomt. 's Ochtend wat langer uitslapen of overdag een middagslaapje doen? Check de verduisterend gordijnen in onze collectie en je slaapt binnenkort als een roosje!

MEER OVER: