PANEELGORDIJNEN

Wil je een trend in je huis halen die sfeer, warmte en privacy biedt? Dan is een paneelgordijn een aanrader! Zeker bij grote raampartijen is een paneelgordijn een ideale raamdecoratie. Doordat je de panelen helemaal dicht of open kunt schuiven bepaal je zelf de hoeveelheid licht en privacy in je kamer en zo ontstaan er bijzondere lichteffecten. Paneelgordijnen zou je ook perfect kunnen gebruiken als roomdivider, een mooie en eenvoudige manier om een ruimte op de delen.

Paneelgordijnen bestaan uit grote panelen stof die je kunt verschuiven. Eigenlijk zijn het dus gordijnen van panelen in plaats van stof. Je bepaalt zelf gemakkelijk de hoeveelheid licht en privacy op verschillende plekken in van de aangrenzende woonruimte. Combineer transparante stoffen met niet transparante stoffen voor een bijzonder lichteffect.

Eindeloze variaties
Door de vele mogelijkheden kun je altijd een uniek product creëren. Zo kun je onder meer verschillende kleuren per paneel kiezen of panelen met uiteenlopende transparanties samenstellen. Deze opties maken het mogelijk om je paneelgordijnen dus geheel naar eigen wens af te stemmen op je interieur, persoonlijkheid of passend bij de huisstijl van je bedrijf.

 IDEAAL VOOR GROTE RAAMPARTIJEN

Paneelgordijnen zijn uitermate geschikt voor grote ramen met een maximum van 600 cm breed. Bij grote ramen kun je denken aan tuindeuren en de schuifpui. Door het railsysteem waaraan de panelen gemonteerd worden, kun je de ze eenvoudig aan de kant schuiven. Je kunt zelfs kiezen voor een paneelgordijn met panelen die je afzonderlijk van elkaar kunt verschuiven. Bovendien hoef je in vergelijking met andere typen raamdecoratie de panelen niet volledig te openen om de aangrenzende deur of het raam te gebruiken. Handig!

Natuurlijk kun je de paneelgordijnen voor het raam hangen en puur als decoratieve raambekleding gebruiken. Maar heb je er ook al eens aan gedacht om de ruimte praktisch op te splitsen met een paneelgordijn? Een scheidingswand, beter bekend als roomdivider, is een creatieve manier om de paneelgordijnen op een andere wijze in je interieur toe te passen. Deze truc komt zeker van pas wanneer je een woonruimte in een handomdraai wilt opdelen in afzonderlijke ruimtes of slechts een deel tijdelijk wilt afschermen. Wij zeggen: hallo persoonlijke ruimte, tijdelijk thuiskantoor of heerlijk even apart van de kinderen tot rust kunnen komen.