GEVOERDE GORDIJNEN, WAAROM?

HET VOEREN VAN GORDIJNEN KENT VELE VOORDELEN, HET IS DAAROM ZEKER HET OVERWEGEN WAARD. HET KOMT HET GORDIJN TEN GOEDE, MAAR WAAROM...?

Verbeterde akoestiek
Gordijnen dempen het geluid. Door een voering wordt dit effect nog sterker. Dit kan goed van pas komen in ruimtes waar het galmt.

Verduisterend effect
Gordijnen houden natuurlijk het licht tegen. Heb je een gordijnstof die niet van nature zeer verduisterend is en wil je dit wel, kan dit met een voering gemakkelijk bereikt worden.

Bescherming tegen verkleuren
Heb je mooie grote ramen aan de zonzijde van het huis? De gordijnen laten voeren zorgt er voor dat ze beschermd worden. Vooral met natuurlijke stoffen, zoals linnen en katoen is dit verstandig.

Isolatie
Gevoerde gordijnen isoleren goed. Ze zorgen ervoor dat in de winter de warmte comfortabel binnen blijft. In de zomer heeft het ook voordelen. Als het hartje zomer is doe je de gordijnen dicht en dan blijft het binnen juist
heerlijk koel.

Bescherming
De extra voering zorgt ook voor bescherming. Hangen de gordijnen bij bijvoorbeeld een gestucte muur of strijken ze ergens langs, bescherm dan de gordijnen met een voering. Dit is altijd te adviseren bij gevoelige stoffen. Je hebt dan veel langer plezier van je gordijnen.

Rijke uitstraling
Door de voeringstof worden de gordijnen zwaarder en ogen ze voller. De plooi valt mooi en zo krijg je een rijkere uitstraling van de gordijnen.