FAQ: ANTWOORDEN OP DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER RAAMDECORATIE

Iedere woning en interieurstijl is uniek, hoewel nagenoeg iedere woning wordt voorzien van raambekleding. Maar hoe kom je er achter welk product het beste bij jou past? Dat kan natuurlijk door een interieurspecialist te bezoeken, maar in dit blog beantwoorden we alvast de meest gestelde vragen.

Welke raambekleding pas het beste bij mijn raam?

Allereerst moet je jezelf afvragen welke raamdecoratie het beste bij jouw smaak en interieur past? Om te oriënteren, kun je inspirerende beelden bekijken via social media kanalen zoals instagram en pinterest. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het type raam. Niet alle raamdecoratie is geschikt voor elk raam. De producten van o.a. Sunway en Zonnelux worden daarom op maat gemaakt.

Wat is het verschil tussen ‘in de dag’ en ‘op de dag’?

Zodra je zoektocht naar raamdecoratie begint, kom je vast en zeker de term 'in de dag' en 'op de dag' tegen. Dit zijn twee verschillende montagemogelijkheden voor het plaatsen van raambekleding. Bij in de dag montage wordt het product aan de binnenzijde van het kozijn geplaatst. Dit geeft een moderne en strakke uitstraling.

Bij op de dag montage wordt de raambekleding op het plafond of vlak boven het raam, op de wand bevestigd. Deze manier van monteren is vrijwel altijd mogelijk en erg praktisch. Bij een draai-kiepraamwordt namelijk het draaien of kiepen niet belemmerd. Ook is dit een prima oplossing als de kozijnen te smal zijn voor in de dag montage.

Welke lamelbreedte kies je bij aluminium en houten jaloezieën?

Je hebt de keuze gemaakt voor aluminium of houten jaloezieën. Maar dan komt de volgende vraag, welke lamelbreedte kies je? Jaloezieën zijn vaak verkrijgbaar in de lamelbreedtes 16mm, 25mm, 35mm, 50mm en 65mm.

Hoe groter de lamel, hoe meer lichtinval er wordt gecreëerd. Bij kleine ramen adviseren we een smalle lamelbreedte, waar we bij grote ramen juist een brede lamel aanraden. De 50mm en 65mm lamellen geven een rustige look en feel bij ramen met brede afmetingen.

Ik heb een draai-kiepraam, welke raamdecoratie past hierbij?

Een draai-kiepraam is een praktische oplossing om de ruimte te ventileren en is eenvoudig schoon te houden. Maar welke raamdecoratie is geschikt voor een draai-kiepraam, dat kan een lastige vraag zijn! Er is genoeg aanbod die op verschillende manieren te monteren zijn. Dit kan door het gebruik van schroeven, maar daarentegen zijn er er ook goede mogelijkheden die zijn te monteren zonder te boren.

Een goede optie om raambekleding te monteren zonder te hoeven boren is Perfect fit, of Frame fit. Er wordt dan een frame op het raam geplaatst door middel van magneet of plak strips. Hiermee worden aluminium jaloezieën, Duette® en plisségordijnen eenvoudig geplaatst.

Welke raambekleding isoleert het beste?

Alle raambekleding die voor het raam wordt geplaatst biedt al meer isolatie dan dat er niets hangt! Echter geeft het ene product meer isolatie dan het andere. Rol- en vouwgordijnen houden veel warmte binnen, zeker als de stof verduisterend is. Dan heeft deze een dikkere structuur en werkt nog meer isolerend.

Een top isolatie product is de Duette. Deze raamdecoratie bestaat uit twee geplisseerde stoffen, waardoor er luchtkamers ontstaan. In deze 'kamers' blijft de lucht hangen en krijgt de Duette® een isolerend effect.

Wat voor raamdecoratie is geschikt voor de 
badkamer?

In de badkamer wil je graag ontspanning en privacy. De juiste raambekleding haalt het ultieme spa-gevoel in huis en zorgt ervoor dat er geen inkijk is. Het is belangrijk om de badkamer goed te ventileren zodat de raamdecoratie mooi blijft. Ook moet direct contact met water vermeden worden.

Wat kost raambekleding?

Een niet geheel onbelangrijke vraag is wat raambekleding nu eigenlijk kost? Op deze vraag is helaas geen concreet antwoord te geven. Per product en type raam verschilt de prijs. Doordat elke raamdecoratie op maat wordt gemaakt is elke prijs uniek per consument. Wij bekijken dit daarom graag persoonlijk met u. Je ontvangt van ons dan een eerste prijsindicatie afgemeten op jouw woning en wensen, waarna wij, indien gewenst GRATIS bij u de raamdecoratie in komen meten, om vervolgens een gerichte prijsaanbieding voor u te kunnen maken.

Hopelijk zijn de meeste vragen die bij je opkomen in dit blog beantwoordt. Mocht je toch nog vragen hebben en een persoonlijk advies willen? Neem dan contact met ons op of bezoek onze winkel, Nassaustraat 17 te Maarssen.

MEER OVER: