PVC vloeren zijn op te delen in een drietal verschillende productgroepen met ieder een specifieke opbouw.

PVC stroken PVC vloer                                                                                         

Allereerst zijn daar de vinyl design stroken, dit zijn dunne stroken met een 0,3 mm of 0,55 mm toplaag designvinyl op een volvinyl onderlaag. Deze stroken zijn tussen de 2 en 3mm dik en worden vol op de ondergrond verlijmd.

PVC kliksysteem

Een tweede groep zijn de vinyl klikvloeren, waarbij er een kliksysteem in de PVC onderlaag zit. Deze producten zijn 4 tot 5mm dik en worden zwevend gelegd op een harde en stabiele ondervloer.

PVC laminaat vloeren

Tenslotte is er nog het vinyl laminaat waarbij een vinyl toplaag is verlijmd op een HDF kernmateriaal, waardoor een hele stabiele zwevende pvc vloer ontstaat die geplaatst kan worden als een laminaatvloer, maar toch de uitstraling en het onderhoud heeft van vinyl.

 

PVC vloerPVC stroken op HDF

Het grote voordeel is dat dankzij het handige Uniclic® systeem deze vloer snel te plaatsen is. Bovendien is het een PVC vloer inclusief een egaliserende en tevens isolerende ondervloer, dankzij het HDF en de kurk onderlaag. Dit bespaart de tijd en kosten van het plaatsen van een extra ondervloer. De toplaag is maar liefst 0,3 mm dik. Een aantal decors zijn voorzien van een Embossing in Register structuur (0,55 mm toplaag), waarbij de houtnerven en noesten voelbaar zijn. Deze pvc vloeren hebben bovendien een micro V-groef. Er zijn zowel decors met als decors zonder V-groef.

 Weet waar je aan toe bent!
Zie onze indicatieprijzen.

Productkenmerken:
• Uniclic® kliksysteem • Toplaag van 0,3mm en 0,55mm (EIR) • HDF drager • Geluidsisolerende kurkment onderlaag

Gebruiksklasse W32 voor gemiddeld projectgebruik en intensief huishoudelijk gebruik. De EIR-items hebben zelfs gebruiksklasse W42 en zijn daarmee geschikt voor gemiddeld industrieel gebruik en intensief commercieel gebruik.

Houdt uw pvc vloer mooi:

Het belangrijkste begin bij onderhoud is de entree. Een goede schoonloop-zone houdt een groot deel van het binnengelopen vuil vast. Dit draagt zeker bij tot een langere levensduur van uw PVC vloer. Zie hiervoor ook onze pagina over schoonloopmatten.
Regelmatig onderhoud houdt de vloer mooi. Eerste reiniging 48 uur na installatie. Vloer is gebruiksklaar nadat deze droog is.

Lifestyle pvc vloerBij ons vindt u een ruim aanbod in PVC  en Vinyl vloeren, zoals van de merken Mflor, Gerflor, LG, Vinyl Concept, Lifestyle-Interior, en de kwaliteitsvloeren van Interfloor, Forinn en Headlam. Ook voor deze vloeren geldt dat, de beste keuze maakt u in de omgeving waar de vloer moet komen te liggen. Om een goed beeld van de pvc- of vinyl vloer te krijgen brengen wij geheel vrijblijvend en kosteloos de vloerstalen bij u thuis en geven u graag advies over de te kiezen vloer. De gekozen stalen kunnen desgewenst een aantal dagen bij u blijven liggen zodat u het in alle opzichten kunt bekijken.