RAAMDECORATIE, SLUITSTUK VAN DE BEGROTING, MAAR ZÓ BELANGRIJK VOOR DE SFEER!

Waar vloeren en muren vaak meegenomen worden tijdens "de verbouwing", blijft het bekleden van de ramen vaak het luitstuk van de begroting. Zonde eigenlijk, want goede raamdecoratie is niet alleen stijlvol, maar ook functioneel. 

Raamdecoratie bepaalt de sfeer in een woning of ruimte, het biedt privacy én heeft een isolerende en akoestische werking. Het gaat jaren mee!
Het is daarom zo ontzettend jammer als daar vooraf geen rekening mee gehouden wordt!

Het klopt dat raamdecoratie pas ingemeten kan worden als de wanden zijn afgewerkt en de vensterbanken zijn geplaatst, maar door al vroeg advies in te winnen krijg je al een gevoel van de sfeer waar je naar opzoek! Je komt erachter welke mogelijkheden er zijn en ook kunnen de kosten al in kaart gebracht worden, zodat je later in het traject niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt alvast rekening houden met bepaalde onderdelen als elektrisch bedienbare raamdecoratie, waar moeten de aansluitpunten komen? Allemaal dingen die je later, wanneer alles verder netjes is, niet nog een keer overhoop wilt halen!

Lichtinval verschilt per kamer: de zuidkant van een woning vraagt bijvoorbeeld om andere raamdecoratie dan een noordkant. Daarbijd heeft elke kamer een andere functie, soms wel meer dan één. Wil je wel licht, maar geen hinderlijke schitteringen op je beeldscherm? Wel privacy maar geen duisternis? Bepaal waar je behoefte aan hebt. En doe dat, boven alles, ruim voordat je gaat verhuizen!

Kortom, raamdecoratie is een onderdeel van een woning wat vaak, in eerste instantie, vergeten wordt en aan het eind van de rit ineens "snel" geregeld moet worden. Hierdoor kun je verkeerde keuzes maken en dat is jammer. Want van de juiste raamdecoratie kun je jaren plezier hebben! Gun jezelf ook die rust en denk hier al vroegtijdig over na!

Voor advies en mogelijkheden kun je natuurlijk bij ons terecht, wij staan graag voor je klaar, maak daarom nu een afspraak.


Deel dit bericht